Seurakuntaa rakentamassa

Tässä blogissa seurataan kirkon uudelleenrakennusprojektia Itä-Siperian Karatusan kuntakeskukseen. Vuonna 1892 rakennettu luterilainen kirkko Niznaja Bulankan kylässä on kokenut kovia Neuvostoliiton aikana. Suunnitelmana on siirtää kirkkorakennus nykyiseen kuntakeskukseen ja uudelleenrakentaa se palvelemaan seurakuntaa. Suokoon Jumala, että näidenkin hirsiseinien sisällä saisi vielä kaikua evankeliumin ääni kirkkaana. Tule mukaan rukoilemaan ja auttamaan!

"Jos ei Herra huonetta rakenna, sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät."

17. helmikuuta 2012

Lähtötilanne

Aikoinaan kaunis kirkko koki kovia Neuvostoliiton aikana. Kirkontorni leikattiin pois, se muistutti liikaa Jumalasta ja uskosta, joka oli kiellettyä. Ne ihmiset, jotka halusivat julkisesti pitää kristinuskoa esillä tapettiin, laitettiin vankilaan tai muulla tavoin vaiennettiin. Ne uskovat, jotka jäivät jäljelle, joutuivat toimimaan salaa ja julkinen toiminta kiellettiin.

Tällä hetkellä Karatusan alueella elää 2000-3000 kastettua luterilaista. Rohkeat mummot kastoivat lapsensa ja lapsenlapsensa ja opettivat usein isä meidän- rukouksen ja hiukan katekismusta, mutta seurakuntaa, johon kokoontua yhteen, ei ollut. Tämä lauma elää tällä hetkellä hajallaan ilman kirkkorakennusta johon kokoontua kuuntelemaan hyvän paimenen ääntä.

Haluan kutsua teidät tervetulleeksi Siperiaan Karatusan alueelle uudelleenperustamaan ja -rakentamaan seurakuntaa rukouksin.

Tässä kirkossa kaikuivat ennen virret ja rukoukset, lapsia kastettiin, käytiin pyhällä ehtoollisella ja kuunneltiin ilosanomaa Jumalan karitsasta, joka pois ottaa maailman synnin. Toivomme ja rukoilemme, että tämä kirkko saisi palvella vielä Karatusan alueen keskuskirkkona ja koota yhteen hajallaan olevaa Jumalan seurakuntaa.

Joose Pitkänen


1 kommentti:

  1. Rakennusprojektin onnistunut toteuttaminen Venäjällä edellyttää muutaman tärkeän asian ottaminen huomioon:
    Alusta asti tiedon vaihto suomalaisien rakennuttajien ja paikallisien rakennusviranomaisien, projektin toteuttajayrityksen kanssa ja yms. kanssa olisi hyvä olla selkeä. Ei saa jättää epäselväksi mitään projektin toteuttamisen kuuluva, tuntuisi se kuinka vähäpätöisellä. Paikallisen seurakunnan tietoa ja suhteita kannattaa käyttää hyväksi.
    1. Arkkitehti- ja rakennesuunnittelu (mm. LVI, sähkö, lämmitys yms.)
    2. Maatontin vuokra asiakirjat on laitettava kuntoon.
    3. Rakennusluvan saanti.
    4. Pääurakoitsijan huolellinen valinta, pyytää 2-3 tarjousta. Mieluummin paikallinen.
    5. Rakennussopimus pääurakoitsijan kanssa.
    6. Rakennustöiden aikataulu ja maksusuunnitelma.
    7. Hyvä tekninen valvonta projektin kaikissa vaiheessa.
    8. Rakennuksen luovutus ja käyttöön otto.
    9. Lopussa maatontin privatisointi.
    Hyvä ja asiantunteva rakennusprosessin suunnittelu, valvonta ja hoito säästä paljon rahaa rakennuttajalle ja mahdollista saada hyvän lopputulokseen.

    Arne-Toivo Poutanen; rak.D-insinööri.
    4.03.2011
    Kerava
    aarne.poutanen@hotmail.com

    VastaaPoista