Seurakuntaa rakentamassa

Tässä blogissa seurataan kirkon uudelleenrakennusprojektia Itä-Siperian Karatusan kuntakeskukseen. Vuonna 1892 rakennettu luterilainen kirkko Niznaja Bulankan kylässä on kokenut kovia Neuvostoliiton aikana. Suunnitelmana on siirtää kirkkorakennus nykyiseen kuntakeskukseen ja uudelleenrakentaa se palvelemaan seurakuntaa. Suokoon Jumala, että näidenkin hirsiseinien sisällä saisi vielä kaikua evankeliumin ääni kirkkaana. Tule mukaan rukoilemaan ja auttamaan!

"Jos ei Herra huonetta rakenna, sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät."

5. lokakuuta 2014

homma etenee2 kommenttia:

  1. Karatusan kirkon seinähirret ovat paikoillaan samoin kuin tapulinkin hirsikehikko. Tapulin kattorakenteet ovat pellitettyinä valmiina Kazanissa ja kunhan ne saapuvat Karatusaan niitä aletaan asentaa paikoilleen. Sitten on vuorossa kirkon lattian tasaus-, eli pintavalu, jonka kuivuttua päästään rakentamaan väliseiniä, välipohjia sekä kattotuolirakenteita . Tavoitteena on saada katto valmiiksi ennen talventuloa. -Kiirettä pitää!
    Ylemmässä kuvassa allekirjoittaneen rentoa astelua kirkon tontilla. Alemmassa kuvassa poseeraamme Vitalin ja Joosen kanssa kirkon pääovella.
    Huomisaamuna haemme länsirannikon 6-miehen talkooporukan Abakanin lentoasemalta. Vanhoja tuttuja ovat Ralf Lindberg ja Hannu Niemelä. Ralf on tainnut olla täällä jo kahdesti ja Hannu oli alkukesästä Suetukin kirkon ulkovuorausremontissa Mikaelan ja Juulian kanssa. Nyt jatkamme tuota Suetukin ulkovuorausremonttia. Talkooryhmällä on aikaa olla täällä noin kaksi viikkoa. Pääosa ajasta painetaan töitä täydellä höyryllä, mutta tietenkin tutustutaan myös seurakuntien toimintaan ja tehdään pikku retki Sajanin vuoristoon Jeragagin kansallispuistoon.

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että homma etenee! Siunausta kaikkien rakentajien ja mukana olijoiden jouluun!

    VastaaPoista