Seurakuntaa rakentamassa

Tässä blogissa seurataan kirkon uudelleenrakennusprojektia Itä-Siperian Karatusan kuntakeskukseen. Vuonna 1892 rakennettu luterilainen kirkko Niznaja Bulankan kylässä on kokenut kovia Neuvostoliiton aikana. Suunnitelmana on siirtää kirkkorakennus nykyiseen kuntakeskukseen ja uudelleenrakentaa se palvelemaan seurakuntaa. Suokoon Jumala, että näidenkin hirsiseinien sisällä saisi vielä kaikua evankeliumin ääni kirkkaana. Tule mukaan rukoilemaan ja auttamaan!

"Jos ei Herra huonetta rakenna, sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät."

5. syyskuuta 2014



1 kommentti:

  1. Karatusan kirkkoherra Vitali Luchagov piti muutaman seurakuntalaisen kanssa jumalanpalveluksen valmistumassa olevan Karatusan kirkon alttarin paikalla. Syyskuun alkupäivinä pari vuotta aikaisemmin puretun Ala-Bulankan kylän kirkon ovat jo paikoillaan seinissä Karatusan kirkkotontilla.
    Minusinskilainen rak.firma rakensi viime syksynä kirkon perustukset ja kellarin. Tätä uutta vaihetta on rakentamassa Kazanilainen rak.firma, jonka johtaja Sergei Maikov on lähtöisin Marista eli Marin maalta. Hänen firmansa rakentaa parhaillaan myös Kazanin luterilaista kirkkoa. Kazanissa muut srk.tilat ovat jo valmiina samoinkuin kirkkosalin perustukset ja kellarin seinät.
    Karatusan kirkon rakennusmiehet ja työnjohtaja eli prigadööri Konstantin ovat kotoisin Abakanista,Minusinskista ja Karatusan alueelta.

    VastaaPoista