Seurakuntaa rakentamassa

Tässä blogissa seurataan kirkon uudelleenrakennusprojektia Itä-Siperian Karatusan kuntakeskukseen. Vuonna 1892 rakennettu luterilainen kirkko Niznaja Bulankan kylässä on kokenut kovia Neuvostoliiton aikana. Suunnitelmana on siirtää kirkkorakennus nykyiseen kuntakeskukseen ja uudelleenrakentaa se palvelemaan seurakuntaa. Suokoon Jumala, että näidenkin hirsiseinien sisällä saisi vielä kaikua evankeliumin ääni kirkkaana. Tule mukaan rukoilemaan ja auttamaan!

"Jos ei Herra huonetta rakenna, sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät."

29. heinäkuuta 2014


talvi takana ja kirkon hirsikehikon  pystytys käynnissä

2 kommenttia:

 1. Eilispäivänä tiistaina 26.07.2014 oli facebookissa Vitalin laittamia uusimpia kuvia Karatusan kirkkotyömaalta. Niissä pitkillä sivuseinillä oli päästy jo ikkuna-aukkojen yläpäähän. Hirsikertoja oli 12 tai 13. Ala-Bulankassa ylin hirsi oli numero16, mutta se oli paikoitellen niinhuono, että se varmaankin uusitaan kokonaan. Sitten tarvitaan vielä lisää korkeutta ehkä 2-3 hirttä, että voi rakentaa kirkon tapulin puoleiseen päähän kaksi kerrosta. Kirkkosali jää avoimeksi kattoon asti ja sinne tulee olikohan se 170 istumapaikkaa. Suurempia tilaisuuksia varten voi takaosan ruokasalin yhdistää kirkkosaliin ovien avulla.
  Myös takaosan yläkerrasta on lasiseinän kautta näköyhteys kirkkosaliin.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti Joose ehtii laittaa lisää kuvia tänne blogiin. Viimeisissä facebook kuvissa Vitali toimittaa ensimmäistä jumalanpalvelusta rakenteilla olevassa kirkossa. Seinähirret alkavat olla paikoillaan.Seuraavassa vaiheessa alkaa kattorakennelmien pystyttäminen. Tarkoitus on saada rakennus vesikaton alle ennen talvea. Vesikaton alla on hyvä tehdä lattioiden viimeistelyvalut ja niitten kuivuttua päästä rakentamaan takaosan väliseiniä ja yläpohjia .
  Vajaan kuukauden päästä,jos Jumala suo, pääsemme Joosen ja Suetukin kirkon ulkovuorausremonttiin tulevien talkoomiesten kanssa seuraamaan livenä Karatusan kirkkorakennustyömaan edistymistä

  Terveisin Aatsa

  VastaaPoista