Seurakuntaa rakentamassa

Tässä blogissa seurataan kirkon uudelleenrakennusprojektia Itä-Siperian Karatusan kuntakeskukseen. Vuonna 1892 rakennettu luterilainen kirkko Niznaja Bulankan kylässä on kokenut kovia Neuvostoliiton aikana. Suunnitelmana on siirtää kirkkorakennus nykyiseen kuntakeskukseen ja uudelleenrakentaa se palvelemaan seurakuntaa. Suokoon Jumala, että näidenkin hirsiseinien sisällä saisi vielä kaikua evankeliumin ääni kirkkaana. Tule mukaan rukoilemaan ja auttamaan!

"Jos ei Herra huonetta rakenna, sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät."

19. huhtikuuta 2012

Kirkkoreissu

Kävin Aatsa Lamminpään kanssa tänään irrottelemassa vanhat paneelit kirkon alttaripäädystä. Paneleiden alle on vuotanut vettä avonaisesta katosta aiheuttaen lahovauriota. Nurkkasalvokset ovat onneksi ehjät. Paikkahirsien löytäminen täältä on vain vaikeaa. Tuoretta puuta on vaikka miten paljon tarjolla, mutta paikkahirreksi sopivan vanhan ja todella jykevän siperianlehtikuusen löytäminen on vaikeaa.



Työkaverina ja seuramiehenä meillä oli kylän mies. Sen verran latvialaistausta ja ehkä viinan käyttö ovat vaikuttaneet puheeseen, että emme oikein aina meinanneet saada selvää mitä mies tarkoitti, mutta hyvin pärjättiin. Kertoi vielä muistavansa lapsuudestaan alttarin ennen sen tuhoutumista. Rukoillaan, että tällekin miehelle järjestyisi vielä uudestaan kirkkoreissu, vähän erilaisissa olosuhteissa ja tunnelmissa kuin silloin lapsuudessa, korjattuun Niznaja Bulankan kirkkoon.
Kevät, tai oikeastaan jo kesä, tekee tuloaan ja tien vierillä tehdään jo peltotöitä. Suokoon Jumala kasvun ja siunatkoon kättemme työn.
t. Joose Pitkänen

1 kommentti:

  1. Kiitos Joose kaikesta infosta Karatusan kirkkoprojektiin liittyen. Onhan siinä melkonen savotta edessä, mutta eiköhän itse kirkon Herra antane voimia ja kaikkea mitä tarvitaan projektin eteenpäin viemiseen. - Lieneekö tuo kuva vanhimmassa jutussa otettu joskus aikaisemmin, kun suurin osa vuorilaudoista oli vielä paikoillaan seinässä.

    VastaaPoista