Seurakuntaa rakentamassa

Tässä blogissa seurataan kirkon uudelleenrakennusprojektia Itä-Siperian Karatusan kuntakeskukseen. Vuonna 1892 rakennettu luterilainen kirkko Niznaja Bulankan kylässä on kokenut kovia Neuvostoliiton aikana. Suunnitelmana on siirtää kirkkorakennus nykyiseen kuntakeskukseen ja uudelleenrakentaa se palvelemaan seurakuntaa. Suokoon Jumala, että näidenkin hirsiseinien sisällä saisi vielä kaikua evankeliumin ääni kirkkaana. Tule mukaan rukoilemaan ja auttamaan!

"Jos ei Herra huonetta rakenna, sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät."

14. toukokuuta 2012

Kirkkoa purkamaan

Vihdoin, on tätä jo odotettu ja pohdittu. Kävin ensimmäisen kerran Niznaja Bulankan kirkkoa katsomassa noin neljä vuotta sitten, siitä asti on ollut mielessä kirkon kunnostus ja purkaminen, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Tänään saapui lautakuorma kirkon pihaan ja aloimme rakentaa rakennustelineitä Aatto Lamminpään kanssa. Kirkko on tarkoitus purkaa seuraavan kahden viikon aikana odottamaan jälleen pystytystä ja kunnostusta ensi syyskuussa.
Maassa lehmän sonnassa seisten, rapistuneen kirkon alttariseinän edessä rukoilin, että tältä alttarilta jaettasiin vielä Herran pyhää ehtoollista. Tuossa olisi saarnastuoli josta saarnattaisiin Jumalan sanaa ja oikealla seisoisi kastemalja. Rukoilkaa ystävät, että tämä kirkko voisi jälleen nousta rapistuneesta ja hyljätystä kirkosta kauniiksi elävän seurakunnan kokoontumispaikaksi Jumalan kunniaksi.
Tästä se lähtee, vielä on monta mutkaa matkassa. Rukoilkaa aina ongelmallisten paperiasioiden järjestymistä, oikeita yhteistyökumppaneita ja rahoituksen järjestymistä loppuun asti sekä erityisesti kaikessa Jumalan pyhän tahdon tapahtumista.
Jatketaan yhdessä. t. Joose Pitkänen

2 kommenttia:

  1. Eilen saatiin kylan miesten kanssa viimeiset osat rakennus-, eli purkutelineita alttarin molemmin puolin paikoilleen. "Sihverimiehet" jatkoivat vanhojen sementtisten kattolevyjen purkamista. Toinen lahinaapuri Sasha pudotti etuosan ylapohjalankutusta ja "truba" eli savupiipun 5 metrinen ylapohjasta harjan yli ulottunut osa sai myos kyytia ja on nyt kasana maassa.Paatykolioitten purku on myos alulla.
    Joose oli eilen Minusinskissa perhetta ja sikalaisia tyohommia, mm. nuorteniltaa hoitelemassa Slavan kanssa ja tulee tanaan myos N.Bulankan purkutyomaalle. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan niin humisaamuna suuri nosturiauto paasee alottamaan kattokonstruktioitten purkamisen . Yhdessa noin 2,2m valein sijaitsevassa "kattotuolissa" on noin 12metrinen 35x40 cm vaakaparru, varsinaiset kattovasat, 5-6 metrinen vaakatuki ja n 5-6 metriset lisakannatinparrut. Yhteispaino olisi yli 1500kg joten parrut merkataan ja puretaan yksitellen. t. Aatsa

    VastaaPoista
  2. jatkoa edelliseen... Toinen kirkon lahinaapuri, jonka nimea en nyt muista on uskollisesti vartioinut rakennus- eli purkutyomaan sahatavaraa. Sahatavarakuorman vieressa vanerin paalla koiranunta ensimmaisen yon ja seuraavat vanhassa pakussaan sahatavaran vieressa. Mies on pienikokoinen ja muistuttaa melkein menninkaista.Kaikinpuolin hyva kaveri. t.Aatsa

    VastaaPoista