Seurakuntaa rakentamassa

Tässä blogissa seurataan kirkon uudelleenrakennusprojektia Itä-Siperian Karatusan kuntakeskukseen. Vuonna 1892 rakennettu luterilainen kirkko Niznaja Bulankan kylässä on kokenut kovia Neuvostoliiton aikana. Suunnitelmana on siirtää kirkkorakennus nykyiseen kuntakeskukseen ja uudelleenrakentaa se palvelemaan seurakuntaa. Suokoon Jumala, että näidenkin hirsiseinien sisällä saisi vielä kaikua evankeliumin ääni kirkkaana. Tule mukaan rukoilemaan ja auttamaan!

"Jos ei Herra huonetta rakenna, sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät."

19. toukokuuta 2012

Katto purettu!

Kirkosta löytyi pullon sisältä kirje edellisiltä rakentajilta: "1885 rakennettu kirkko muutettiin klubiksi 1935 ja remontoitiin vuonna 1964" sekä remontoijien allekirjoitukset.


Vuonna 2012 aloitettiin huonoon kuntoon päässeen rakennuksen muuttaminen takaisin kirkoksi. Nyt uusien rakentajien voimin.

 Kunnioitan kirkon edellisiä rakentajia, ovat käsityönä tehneet aikoinaan hienon kirkon komeasta tavarasta.
Remontoinnin tauoilla tehdään myös hengellistä työtä. Kylän lapset seuraavat purkua mielenkiinnolla ja auttelevatkin välillä. Mukava on ollut tutustua myös hieman muihin kyläläisiin ja kylän elämään. Suokoon Jumala, että tästä tulee kirkko jossa nämä lapset saisivat kasvaa ja käydä.

Tänä aamuna aloitettiin katon purkaminen rukouksilla ja lukien Raamatusta viisaasta ja tyhmästä rakentajasta. "Joka kuulee minun sanani ja tekee niiden mukaan..." Vitali piti hyvän saarnan, joka oli hyvin ajankohtainen. Monilta kyläläisiltä tuntuu puuttuvan kestävä perustus elämältä.
Mukavasti on löytynyt apuja kullekin päivälle ja ollaan edetty jopa todella nopeaa tahtia. Kylän miehet innostuivat kilpaa purkamaan katolta kattolevyjä itselleen. Muutama mies on auttanut muissakin hommissa, ovat olleet hyväksi avuksi. Monilla tuntuu vain olevan kova alkoholiongelma, pitää vahtia ettei kukaan mene liian humalassa korkealle kiipeilemään. Jouduin kieltämään kirkon katolla juopottelun. No, nämä hommat tarjoavat miehille hetkeksi taukoa arjesta ja hiukan rahaakin. 
Katto, kattorakenteet ja välipohjan komeat palkit on nyt purettu odottamaan syksyä. Ensiviikolla jatketaan hirsiseinien purkamista.

Jatketaan. t. Joose

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti