Seurakuntaa rakentamassa

Tässä blogissa seurataan kirkon uudelleenrakennusprojektia Itä-Siperian Karatusan kuntakeskukseen. Vuonna 1892 rakennettu luterilainen kirkko Niznaja Bulankan kylässä on kokenut kovia Neuvostoliiton aikana. Suunnitelmana on siirtää kirkkorakennus nykyiseen kuntakeskukseen ja uudelleenrakentaa se palvelemaan seurakuntaa. Suokoon Jumala, että näidenkin hirsiseinien sisällä saisi vielä kaikua evankeliumin ääni kirkkaana. Tule mukaan rukoilemaan ja auttamaan!

"Jos ei Herra huonetta rakenna, sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät."

3. kesäkuuta 2012

Kirkko purettu

Työmiehet kyselivät: Onko synti rikkoa kirkkoa? Vastasin, että tottakai on synti, että kirkko on päässyt näin huonoon kuntoon, lattialla on lehmän paskaa ja katto, lattia ja ikkunat on varastettu. Ja varsinkin se, että olemme luopuneet Jumalasta ja ihmiset eivät tunne Jumalaa on synti, mutta nyt rakennamme kirkkoa, emme itsellemme vaan tuleville sukupolville, että heillä olisi kirkko jossa voisi oppia tuntemaan Jumalaa eikä tarvitsisi elää ilman häntä.



Eräs mies sanoi, että se joka rakentaa kirkon, sille annetaan kaikki synnit anteeksi. Yritin selittää, että olemme saaneet ja saamme kaikki syntimme anteeksi ilmaiseksi ilman tekojamme, turvautumalla Jeesuksen ristikuolemaan ja se, että palvelemme on Jumalan kiittämistä ja ylistämistä.


 Eilen juhlimme Jumalaamme Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä työpäivän lopuksi shaslikilla, lauluilla ja saarnalla.

Huomenna olisi tarkoitus siirtää hirret Karatusaan odottamaan jälleenrakennusta.

Joose

3 kommenttia:

  1. Mahtavaa pojat! Kirkko on purettu ja hirret valmiina uuteen urakkaan. Kovasti olette tehneet työtä ja teillä on ollut varjelus mukana. Ei ole ollut aivan vaaratonta hommaa keikkua maan ja taivaan välillä.Kiitollisuus ja ilo kuvia katsellessa. Terveisin Mirja P.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti joku muukin kuin Mirja on jo loytanyt taman infoblogin. Hienoa kun Joose on laittanut paljon hyvia kuvia tanne, silla yksi kuva voi puhua enemman kuin tuhat sanaa. Yksi pieni tyoturvallisuuteen liittyva huomio.Yhdessa kuvassa kolmen levean lankun paalla ( 3,5m korkeudessa) puuhaileу mies jotain polvillaan jotakin. Selan takaa puuttuu turvakaide, vaikka pyrinkin siihen etta muillakin tasoilla kuin ylimmalla (noin 5m) sellainen olisi ollut.Vanha lahes 60v sitten poikakerhosta muistiin jaanyt kompakysymys kuuluu:" Kumpi katkaisee jalkansa ennemmin mies joka putoaa 4 metriselta raystaalta vaiko toinen joka putoaa 2,5 metrisen kaapin paalta?" Oikea vastaushan on etta se joka putoaa alempaa, koska han on alhaalla aikaisemmin. Bulankalaiset tyokaverimme eivat juuri valittaneet tyoturvallisuusohjeista, vaan keikkuivat seinahirsilla kuudessa metrissa. Onneksi Joosea, joka alemmilla tasoilla oli melkolailla "bulankalainen", alkoi huimata korkeammalla, ja niimpa han ei pahemmin vastustanut turvakaiteitten rakentamista.
    Purkutyomaalla on viela paikoillaan alin hirsikerta ja muutama hirsi toisestakin, Ne nostetaan suoraan paikoiltaan kuormaa, Yritan viela mitata toiseen kertaan
    alimpien hirsien nurkista ristimitan, koska viimeksi mitatessamme yhdessa nurkassa hienot kakkosnelosesta rakentamamme purku/rakennustelineemme (telineitten rungot odottavat siistissa pinossa siirtoa) olivat vahan tiella.
    Parhaillaan rakennan viereisessa talossa asuvan Aleksanterin avustuksella ylitsa Leninskajan kirkkotontille vartijakoppia Sajanlies piloraamasta Abakanista ostamistamme pyorohirsikehikkotarpeista. Vayrysmaiseen tapaan aloitamme tietenkin jalasmokista ( Oletan lukijan tuntevan Paavon tarinan)

    VastaaPoista
  3. Hirret ja myos Bulankaan ajetut telinelankut ja muu materiaali on jo kaikki Karatusan kirkkotontilla. -Tosin talla hetkella levallaan kuin Jokisen evaat konsanaan. Kesken on myos pyorohirsinen vartija-"kopin" tekeminen. Kahdestatoista hirsikerrasta taitaa olla viisi paikoillaan. Samoille jalaksille (6metriset 20x20 parrut) tulevan varastokopin rakentaminen taitaa joka tapauksessa jaada syksyn tyojaksolle. Minun tamankertainen tyoaikani alkaa jo vedella viimeisiaan. k.o. vartijamokin kanssa viimeisena on nyt sekavasti rakennustontilla olevien hirsien kohtalo yritetaanko niita ( noin 80%) viela siirtaa meille luvattuun n 1 km paassa sijaitsevaan vanhan leipatehtaan halliin, jonka omistaa kirkonrakennuskomiteaan kuuluva paiukallinen insinoori Jakov vai kasataanko ne paremmin kentalle ja peitetaan odottamaan syksya ja seuraavaa tyorupeamaa

    VastaaPoista