Seurakuntaa rakentamassa

Tässä blogissa seurataan kirkon uudelleenrakennusprojektia Itä-Siperian Karatusan kuntakeskukseen. Vuonna 1892 rakennettu luterilainen kirkko Niznaja Bulankan kylässä on kokenut kovia Neuvostoliiton aikana. Suunnitelmana on siirtää kirkkorakennus nykyiseen kuntakeskukseen ja uudelleenrakentaa se palvelemaan seurakuntaa. Suokoon Jumala, että näidenkin hirsiseinien sisällä saisi vielä kaikua evankeliumin ääni kirkkaana. Tule mukaan rukoilemaan ja auttamaan!

"Jos ei Herra huonetta rakenna, sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät."

28. elokuuta 2013

Kirkko nousee Karatusaan

Terve!

Ajattelin taas laittaa kuvia ja informaatiota vuoden hiljaiselon jälkeen.Välillä on tuntunut, että eihän tässä mitään tapahdu, mutta koko ajan on otettu askelia eteenpäin. Viime vuosi vierähti lähinnä virallisia työlupia  odotellessa, mutta lopulta, niinkuin Venäjällä on tapana, kaikki järjestyy nopeasti ja taas tehdään kauhealla vauhdilla hommia.

Urakkasopimus paikallisen minusinskislaisen firman kanssa kellarikerroksesta tehtiin kesäkuussa ja heinäkuussa alkoivat työt. Myös varainkeruuta on tehty ja uskon, että monia rukouksia on myös teiltä noussut Jumalan puoleen. Jatkakaa rukouksissa, niiden varassa tätä työtä tehdään. Jos ei Herra huonetta rakenna, sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät.

Viimeisissä kuvissa oltiin kirkkoa purkamassa, nyt jälleen rakentamassa.
 Hirret siirrettiin kirkon tontille pystytystä odottamaan.
Vanhalle kirkon paikalle N. Bulankaan pystytettiin risti, jossa on vanhan kirkon kuva ja kivinen alttari, kesäjumalanpalveluksia varten. Tässä kuvassa on muistomerkin avaamisjumalanpalvelus kesäkuun alussa.
Kellarikerrosta rakennetaan parhaillaan ja sen pitäisi olla valmis syyskuun loppuun mennessä.
Kirkkoherra Vitali ja hänen vaimonsa Antonina.
Suunnitelma valmiista kirkosta.

Rukoillaan rahoituksen järjestymistä loppuun asti, että myös seinät ja katto saadaan pään päälle. Rukoillaan erityisesti Karatusassa tehtävän hengellisen työn puolesta. Muistetaan rukouksin Vitalia ja Antoninaa ja heidän neljää lastaan.

Tapahtukoon hyvän Jumalan tahto.

Joose




3 kommenttia:

  1. Kiitos Joose blogin päivittämisestä! Mukava on nähdä noita uusia kuvia perustusvaiheen etenemisestä. Oma ja mukana lähtevän ryhmän (Arska 48v, Mikael, jotain yli 60v ja hänen tyttärensä Pitkästen lasten suomiope Aino, jotain päälle 25v)
    starttipäivä on ,jos Jumala suo 17.09.2013 ja Transitin paluu marraskuun loppuun mennessä.t.Aatsa

    VastaaPoista
  2. Valmiina ollaan nöyränä,,,,mikael.

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti Joose ehtii laittamaan uusia kuvia kirkon perustus/kellarityömaalta. Kävin eilen viimeeksi katsomassa kun tuttu Gennadi (ehkä nelikymppinen rakennusmies/työnjohtaja) 4-5 nuoren rakennusmiehen kanssa valmistelivat kellarin seinien valumuotteja. Tuon syyskuisen kuvan jälkeen on valmiina alimpana puolimetrinen lujasti raudoitettu pohjavalu ja kellarin seinien valumuotit (2x6-7) tuumaista lankkua kellotapulilta katsoen noin puolivälissä sijaitsevaan poikittaiseen seinään asti lähes valmiina. Muutama ikkuna-aukko vielä puuttuu. Kellotornin kellarin seinät on valettu jo ylös asti.Seinien ja pystytolppien raudoitukset ovat valmiina. Noin kolmemetriset seinät valetaan kerralla. Viimeisenä rakennetaan pohjamuotti kellarin kattoholville ja siihen liittyvät tuhdit raudoitukset ja sitten siihen 15 senttinen betonikerros, joka on samalla kirkon lattia.Täällä Minusinskissa (viikonloput) ja Karatusassakin on ollut jo öisin pikkupakkasta ja lätäköissä pinta reilun sentin jäässä. Päivisin lämpötila on vielä yleensä toisellakin kymmenellä plussan puolella. -Rakennustyö vaikuttaa minusta ammattitaitoiselta ja korkealaatuiselta. Itseäni huolestuttaa lähestyvä talven tulo,mutta luotan kyllä täkäläiseen ammattitaitoon. Kirkkotyömaalla käyn vain ottamassa kuvia ja juttelemassa rakennusmiesten kanssa.Itse teen kaikkea pientä mitä Vitalin pappilassa on kesken. Räystäskourujen laittoa yms. Eilen laitoin Vitalin poikien kanssa piiloon maan alle tulevien sukupolvien ihmeteltäväksi pappilan nurkalta, johon pyrkiikeväällä jäämään sulamisvesiä, vajaan 15 metriä suomalaista salaojaputkea suodatin kankaalla ja sepeliä ojaan. Siperiassahan ei käytetä salaojaputkia, koska maaperä on vettä läpäisevää ja pohjavesi on noin kymmenessä metrissä. Joose ja Vitali olivat juuri Pietarissa Karatusan kirkkohankkeeseen liittyneissä neuvotteluissa. - Melkoinen urakka on löytää tähänkin rakennushankkeeseen liittyvä rahoitus. Inkerin kirkolla on saman aikaisesti menossa Murmanskin ja Kazanin kirkkojen rakentamisprojektit. Tarvitaan ennen kaikkea paljon rukousta,mutta myös avoimia sydämiä ja senmyötä myös avoimia kukkaronnyöriä.

    VastaaPoista